Spar-directeur Sjaak Kranendonk vraagt zich af of de formule Attent op termijn levensvatbaar is. Hij zet niet meer actief in op groei van Attent. Dat heeft hij op de jaarlijkse voorjaarsbeurs van Spar laten weten tegenover Distrifood.

Attent telt momenteel ruim tachtig vestigingen in ons land. Jaarlijks verdwijnen er volgens Kranendonk een tiental vestigingen doordat ondernemers stoppen en geen opvolging kunnen vinden. Daarom vraagt hij zich af ‘of het over een jaar of wat nog haalbaar is om zo’n formule in de lucht te houden’.

Kranendonk wijst er daarbij op dat steeds meer recreatiewinkels die onder de naam Attent actief zijn willen overstappen naar Spar. Dan kunnen ze onder meer gebruikmaken van de online module van het supermarktconcern. Attent blijft volgens de directeur weg van e-commerce, omdat het niet rendabel is en de formule een andere prijslijn hanteert dan Spar.

Voorzitter Roger Blommaert van de ondernemingsvereniging van Attent constateert dat er iets moet gebeuren. Hij vindt het echter vervelend dat er openlijk wordt gespeculeerd over de toekomst van Attent. Het bestuur van de ondernemingsvereniging gaat volgens hem de komende weken met de directie van Spar in gesprek.