​Vastgoedeigenaren nog niet in zee met Kahn

Veel vastgoedeigenaren zijn gecharmeerd van Hudson’s Bay, dat interesse heeft in een aanzienlijk deel van de V&D-panden. Ze gaan voorlopig nog niet in zee met Roland Kahn. Dat is volgens het Algemeen Dagblad de uitkomst van het overleg tussen grote vastgoedeigenaren onder leiding van adviseur Cushman & Wakefield.

De curatoren voeren momenteel exclusieve gesprekken met Roland Kahn over een doorstart van de warenhuisketen. Zij willen op korte termijn duidelijkheid, maar volgens diverse grote verhuurders kunnen de gesprekken nog weken duren. Ze nemen de tijd om te kiezen tussen Kahn en Hudson’s Bay, terwijl er in enkele steden ook een derde kaper op de kust zou zijn.

Jos van de Mortel van vastgoedeigenaar Metrprop wil het liefst een goede deal voor de lange termijn voor al zijn panden in Den Bosch, Sittard en Heerlen. Hudson’s Bay is volgens hem een uiterst interessante partij. “Ze lijken tot nu toe in meer van mijn panden geïnteresseerd dan Kahn.”

Hudson’s Bay aast volgens De Financiële Telegraaf op een twintigtal filialen, waar Kahn aan een doorstart van ‘rond de 45 winkels’ denkt. Vanuit het hoofdkantoor van V&D wordt beweerd dat de winkels direct doorgestart kunnen worden, terwijl Hudson’s Bay de winkels twee jaar dicht wil gooien om ze daarna onder eigen naam te heropenen. Beide partijen zouden met Jumbo, de nieuwe eigenaar van La Place, willen samenwerken.

Kahn zegt niet van plan te zijn in het vastgoed van V&D te investeren. Hij heeft zijn pijlen volgens de krant nu gericht op het vlottrekken van de financiering van de overname. De banken willen meewerken, maar niet zonder garantiestelling van het Bedrijfsleningenfonds, Robeco, enkele pensioenfondsen of de GO-regeling van het ministerie van Economische Zaken. “Daarvoor vinden ze de financiering te risicovol”, aldus een ingewijde.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!