Albert Heijn halverwege met Wajongers

Albert Heijn heeft deze week de duizendste jonge gehandicapte in dienst genomen. Daarmee is de supermarktketen op de helft met de doelstelling om eind 2016 tweeduizend Wajongers aan het werk te hebben.

“Het is een forse ambitie waar we samen met het UWV flink de schouders onder moeten zetten”, zegt directeur winkels en logistiek Cees van Vliet. Mede daarom heeft Albert Heijn in november vorig jaar een speciaal participatieteam in het leven geroepen, om het aannemen van Wajongers te versnellen. Dat team helpt onder meer bij het begeleiden van de gehandicapte medewerkers in de winkels.

Albert Heijn begon in 2007 met de doelstelling om tenminste in iedere winkel een Wajonger aan het werk te hebben. Dat doel is inmiddels ruimschoots overschreden en sommige winkels kunnen doorgroeien naar vijf of zes jonge gehandicapten, zegt Van Vliet tegenover Het Financieele Dagblad. Vooral in de grotere filialen ziet hij daar ruimte voor. Het is volgens hem het belangrijkst dat Wajongers een goed gedefinieerde, eenvoudige functieomschrijving hebben. "Je kunt een diepvriesvuller niet af en toe bij de broodafdeling neerzetten.”

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends