Markthal wil via rechter af van slager

De eigenaar van de Rotterdamse Markthal wil door de rechter laten afdwingen dat halal-slager Messar per direct vertrekt. De ondernemer komt volgens de verhuurder de afspraken niet na, meldt het Algemeen Dagblad.

Messar verkoopt niet alleen vlees, maar doet ook aan horeca. Dat is tegen de afspraken en huurder Sandra Malovic is al meerdere malen verzocht met de horeca-activiteiten te stoppen, aldus een woordvoerder van Markthal-exploitant Klépierre. “We willen in de Markthal een goede mix van versaanbieders. Maar dit is geen slagerij geworden, maar een horecazaak.” Klépierre ziet geen andere oplossing meer dan ontruiming van de kraam.

De advocaat van Messar vindt ontruiming te ver gaan, mede omdat de slagerij nog maar een jaar in de Markthal is. Bovendien zijn er volgens hem meer versaanbieders die met dit probleem worstelen. Hij denkt daarom ook dat Messar als voorbeeld voor andere kraamhouders wordt gebruikt. “Ze pakken Messar nu aan, omdat er anders een precedentwerking van uitgaat.”

Joey Kemp van slagerij J&S zei vorig jaar al dat de Markthal verandert van een vershal in een horecahal. Foodretailers komen daardoor in de problemen. “De horeca loopt goed in de Markthal, maar alles met groente, fruit en vlees niet."

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!