'Roland Kahn dreigt naast V&D te grijpen'

Hudson’s Bay blijft vrijwel zeker over als enige overnamekandidaat voor de warenhuizen van V&D. Coolcat-oprichter Roland Kahn krijgt de financiering namelijk niet rond en heeft geen serieuze winkelstrategie ingeleverd. Dat meldt Duitslandnieuws op basis van bronnen rond de Duitse warenhuisketen Galeria Kaufhof, dat in oktober door Hudson’s Bay werd overgenomen.

De curatoren van V&D willen alle activiteiten graag aan Kahn verkopen. Donderdagmiddag is er nog een laatste bijeenkomst, waar de ondernemer de banken en vastgoedeigenaren moet zien te overtuigen. De problemen met de financiering worden door een woordvoerder van de curatoren ontkend. De verhuurders zijn volgens hem nu aan zet. "Zij hebben de keuze om wel of niet met Kahn in zee te gaan."

De pandeigenaren zouden echter geen vertrouwen meer hebben in Kahn, terwijl Hudson’s Bay een steeds populairder alternatief wordt. Het Canadese concern heeft namelijk al een plan voor La Place neergelegd en in Duitsland zijn goede intenties laten zien. Jumbo zou bovendien inmiddels een voorkeur hebben voor Hudson's Bay vanwege de groeikansen in Duitsland en België, waar het retailconcern actief is met Galeria Inno.

Hudson’s Bay wil dat de warenhuizen eerst opgeknapt en gemoderniseerd worden, voordat de huurcontracten worden overgenomen. De retailer heeft interesse in 35 van de 62 winkelpanden, meldt de NOS. Op termijn wil het Canadese concern groeien naar zestig winkels in ons land. Of het concern de panden ook wil overnemen is nog onduidelijk. In Duitsland werden 41 panden gekocht in een joint venture met een Amerikaanse vastgoedinvesteerder.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!