‘Paradigit sterker zonder winkels’

De online omzet van Paradigit ligt hoger dan die van alle filialen bij elkaar. Eigenaar Arjen de Koning denkt dan ook dat er zonder de dinsdag failliet verklaarde winkels een sterker bedrijf overblijft, zegt hij tegenover Quote.

De fysieke winkels van Paradigit lijden al jaren achter elkaar verlies, verklaart De Koning de oorzaak van het faillissement. De tekorten die daardoor ontstonden, moesten worden aangevuld vanuit de andere delen van het bedrijf. “Dat hebben we lang aangezien, maar ik heb geen hoop meer dat de winkels alsnog structureel winst gaan draaien.”

De twaalf winkels van Paradigit zijn dinsdag failliet verklaard. Ook de vijf shop-in-shops binnen V&D en het distributiecentrum vallen onder het faillissement, dat gevolgen heeft voor de 208 medewerkers. De computerwinkelketen sloot recent al tien van zijn 22 vestigingen, als gevolg van de verschuiving naar internetverkoop.

De webwinkel Paradigit.nl, die als zelfstandig bedrijf losstaat het faillissement, draait gewoon door. Ook voor andere bedrijven van eigenaar Arjen de Koning, zoals de lokale boekhandel Van Piere, heeft het faillissement geen gevolgen. Paradigit laat weten in gesprek te zijn met de curator om de mogelijkheden van een gedeeltelijke doorstart te verkennen.

Lees op RetailWatching meer over de verschuiving van Paradigit, dat in 2002 nog de grootste computerfabrikant van Nederland was.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!