​Hudson’s Bay hoe dan ook naar Nederland

Hudson’s Bay wil in ons land winkels openen onder de vlag van Galeria Inno en Saks Fifth Avenue Off 5th. Dat bevestigt ceo Richard Baker, zonder verdere plannen te ontvouwen.

Het Canadese concern denkt volgens verschillende Nederlandse media op termijn aan zestig winkels om daarmee de grootste warenhuisketen van ons land te worden. Daarvoor zou al een akkoord liggen met een deel van de verhuurders van V&D-panden, maar ook met andere vastgoedeigenaren.

Winkels van outletformule Saks Fifth Avenue Off 5th zullen drie- tot vijfduizend vierkante meter beslaan, waar de warenhuizen van Galeria Inno met tien- tot vijftigduizend vierkante meter een stuk groter worden. De eerste winkel opent op zijn vroegst volgend jaar zijn deuren. Uiteindelijk zal Hudson’s Bay zes- tot negenduizend banen opleveren, waar bij V&D nu plek is voor achtduizend werknemers.

Hudson’s Bay heeft geen interesse in de activiteiten van V&D, maar wil wel samenwerken met La Place-eigenaar Jumbo. Het retailconcern zou ook ruimte zien voor de horecaformule in zijn warenhuizen en België en Duitsland, die in oktober vorig jaar werden overgenomen.

Onder Hudson’s Bay moeten de warenhuizen luxer en modieuzer worden dan bij V&D. Daarvoor grijpt het winkelbedrijf naar merken als Calvin Klein, Tommy Hilfiger en Bobbi Brown. Hudson’s Bay wil volgens Het Financieele Dagblad uiteindelijk naar een miljard euro omzet in ons land toe.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!