Sterkste omzetgroei detailhandel sinds 2008

De detailhandel heeft in december een omzetgroei geboekt van 3,3 procent ten opzichte van een jaar eerder. Over heel 2015 lag de omzet 1,4 procent hoger dan het jaar ervoor, de grootste stijging sinds 2008. Dit blijkt uit donderdag gepubliceerde cijfers van het CBS.

Vooral woonwinkels en drogisterijen boekten flink meer omzet, met stijgingen van respectievelijk zeven en vier procent over 2015. Binnen de foodbranche boekten supermarkten met twee procent een grotere groei dan speciaalzaken, die op ongeveer 0,5 procent bleven steken.

Bij non-foodretailers zijn de verschillen groot. Tegenover de stijgingen bij woonwinkels en drogisterijen, staat een omzetdaling van vijf procent voor huishoudwinkels. Ook elektronicazaken en dhz-winkels zagen hun omzet dalen, met respectievelijk drie en twee procent. Bij fashionretailers bleef de omzet vrijwel gelijk.

De online omzet groeide in 2015 met twintig procent. Een jaar eerder was de stijging nog elf procent. Multichannel retailers zagen met 23 procent de sterkste stijging. Bij pure players was de groei achttien procent.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!