​PostNL wekt woede met postpuntvergoeding

PostNL verlaagt de tarieven voor ondernemers met een servicepunt in hun winkel. Daardoor gaan zo’n 2300 winkeliers fors minder verdienen, stelt branchevereniging VVP in De Telegraaf.

PostNL communiceerde richting het VVP een daling van circa 25 procent, zegt een woordvoerder van de branchevereniging. “Alsof het de normaalste zaak van de wereld is om een kwart minder te verdienen voor hetzelfde werk.” Bovendien komt het VVP bij een eigen berekening tot een daling tussen de dertig en veertig procent.

De logistiek dienstverlener spreekt zelf van een marktconforme vergoeding. “Er komen lagere basisvergoedingen en hogere bonussen, waarbij de ondernemer zelf meer invloed heeft op wat hij verdient”, aldus een woordvoerder. Ondernemers die veel pakketten kunnen verwerken, gaan relatief meer verdienen dan winkeliers met een kleiner servicepunt.

PostNL wil liever langs grotere afhaallocaties rijden, dan meerdere kleinere vestigingen af te gaan. “De wereld verandert en wij moeten meebewegen. We letten daarbij op de kosten”, aldus de woordvoerder.

Het VVP-bestuur laat weten zich te beraden over te nemen stappen. De vereniging is naar eigen zeggen de afgelopen dagen overspoeld door reacties van verontwaardigde en boze winkeliers.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!