La Place doet het zonder toiletdames

Jumbo wil dat de toiletten bij het recent overgenomen La Place gratis toegankelijk zijn. Alle toiletdames hebben donderdag een brief gekregen, waarin de samenwerking wordt opgezegd. Dat meldt De Telegraaf.

De concessieovereenkomst is door de curatoren als onderdeel van het faillissement van V&D opgezegd, benadrukt een woordvoerder van Jumbo. Het afscheid van de toiletdames vindt volgens haar niet op initiatief van Jumbo plaats.

De toiletten worden nog tot deze week gepacht voor ‘een symbolisch bedrag per maand’, zegt toiletdame Hanneke Reuvers. “We zijn zelf verantwoordelijk voor de schoonmaakmiddelen, bezetting en inkomsten.” Bezoekers worden volgens Reuvers niet gedwongen tot het betalen voor een toiletbezoek. “Maar in de praktijk betaalt iedereen graag een kwartje of iets meer voor een schone wc, een dropje en een praatje.”

Jumbo is sinds vorige maand eigenaar van La Place en ontfermt zich in eerste instantie over de circa zestig standalone restaurants in binnen- en buitenland. Daarnaast is de supermarktketen betrokken bij de gesprekken over de doorstart van V&D, om ook de restaurants in die warenhuizen voort te zetten. Of en op welke manier de toiletten in de toekomst bemand zullen worden, is volgens de woordvoerder nog niet bekend. "Dit zal in een later stadium worden uitgewerkt."

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends