​Kritiek op dierenartspraktijk van Ranzijn

Dierenklinieken in de omgeving van Hoofddorp willen voorkomen dat Ranzijn een eigen praktijk opent. Ze maken bezwaar tegen de vergunningen die de tuincentrumketen bij de gemeente Haarlemmermeer heeft aangevraagd, meldt het Haarlems Dagblad.

Ranzijn is in Hoofddorp begonnen met de verbouwing van zijn nieuwe winkel, die voorheen onderdeel uitmaakte van GroenRijk. “Van Ranzijn is bekend dat er gewoon wordt begonnen, ook als er nog geen vergunning is”, stelt dierenarts Richard van Dortmont tegenover de gemeenteraad van Haarlemmermeer. Zo werd ook in Velserbroek direct bij het aanvragen van de vergunning begonnen met de realisatie van een praktijk. “Omdat de gemeente in principe welwillend is, wordt er vervolgens niet handhavend opgetreden”, stelt Van Dortmont.

Een dierenkliniek in een tuincentrum is volgens de arts te vergelijken met een tandarts in de supermarkt. “Het is een branchevreemde activiteit en die moet de gemeente niet toestaan.” Van Dortmont spreekt van oneerlijke concurrentie en stelt dat een dierenkliniek binnen een tuincentrum niet hygiënisch genoeg is.

Ranzijn beschikt in acht van zijn elf overige vestigingen al over een dierenartspraktijk. Of en wanneer de keten een vergunning voor in Hoofddorp krijgt, is nog onduidelijk.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!