​Macintosh-curatoren onderhandelen nog over drie formules

De curatoren van Macintosh Retail Group zijn nog in gesprek met potentiële overnamekandidaten van Invito, PRO en Steve Madden. “Er vinden momenteel constructieve onderhandelingen plaats”, laat een woordvoerder weten tegenover RetailNews.

De curatoren wisten in een eerder stadium Scapino, Brantano, Manfield en Dolcis al te slijten. Sinds de verkoop van die laatste formule twee weken terug is het echter stil.

De winkels van de drie nog niet verkochte schoenenketens zijn nog altijd geopend. Volgende week komt er meer duidelijkheid over de toekomst van Invito, PRO en Steve Madden, zegt de woordvoerder. Hij maakt daarbij de vergelijking met V&D, dat nagenoeg gelijktijdig met Macintosh failliet werd verklaard. Net als de warenhuizen van V&D moeten de schoenenwinkels hun deuren volgende week sluiten, als er geen oplossing is gevonden. Het UWV betaalt dan namelijk niet langer het loon van het winkelpersoneel.

Welke partijen geïnteresseerd zijn in de drie resterende formules, is niet bekend. Ziengs, Sacha en Nelson Schoenen namen respectievelijk Scapino, Manfield en Dolcis over, waar Brantano werd verkocht aan een combinatie tussen Schoenen Torfs, FNG-oprichter Dieter Penninckx en Miss Etam-eigenaar R&S Retail.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!