Boete voor koper van BAS Group

Relevant Holdings heeft door het afhaken van een financier de overname van BAS Group niet op tijd kunnen betalen. De nieuwe eigenaar heeft uitstel van curator Jan Padberg gekregen, maar moet wel een boete betalen. Dat laat de curator weten in zijn faillissementsverslag.

Relevant Holdings sloot op 12 oktober een activaovereenkomst met de curator, met het doel om uiterlijk medio december te ‘closen’. De financier van Relevant Holdings, multimiljonair en Trust-eigenaar Michel Perridon, haakte echter op 22 december vlak voor afronding van de transactie af. “Dit was enerzijds opmerkelijk omdat Relevant bij het tekenen van de overeenkomst in oktober 2015 een harde financieringstoezegging had en anderzijds ook weer minder opmerkelijk gezien de extreme malaise in de retail eind 2015”, stelt de curator. Hij doelt daarbij op de faillissementen van V&D, DA en Macintosh Retail Group.

Padberg heeft vervolgens samen met Relevant en de banken ‘koortsachtig gezocht naar een oplossing’. Als die oplossing zou uitblijven zou de gehele bedrijfsvoering volgens hem weer terugkomen bij de boedel, terwijl het personeel uit dienst was, de huurovereenkomsten ten einde liepen en de contacten met toeleveranciers via Relevant liepen. “Een tamelijk risicovolle en onwenselijke situatie”, aldus de curator.

Na langdurige onderhandelingen is er op 31 december alsnog geclosed, maar met uitstel voor een deel van de koopsom. Het zoeken van een nieuwe koper was volgens de curator ‘tijdtechnisch niet realistisch’.

Relevant Holdings verkocht op dezelfde dag winkelketen MyCom aan franchisenemer Peter Groenewoud en voormalig commercieel manager Marco Heestermans. Hoeveel geld daarmee gemoeid was, is niet bekendgemaakt. Dat geldt ook voor de hoogte van de totale koopsom en boete die Relevant Holdings heeft gekregen.

Quote meldde onlangs dat de deadline voor een groot gedeelte van de koopsom medio februari afloopt. Een woordvoerder van Relevant Holdings liet daarbij nog weten dat de overname van de winkelketens Dixons en iCentre zonder problemen was afgerond en dat het geld over tafel was gegaan.

Beeld: WSB Interieurbouw

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends