​Verpakkingsvrije winkel Bag&Buy al dicht

Nog geen halfjaar na de opening van Bag&Buy in Utrecht heeft de verpakkingsvrije winkel zijn deuren gesloten. Zondag 14 februari was ‘waarschijnlijk onze laatste dag’, zo laat de retailer weten op zijn Facebookpagina.

Bag&Buy opende begin september zijn deuren in de Twijnstraat, nadat de benodigde 75 duizend euro via crowdfunding was opgehaald. De verpakkingsloze winkel mikt op een doelgroep die in Duitsland al zo’n kwart van de consumenten beslaat, zei initiatiefnemer Wim van Dijk vorig jaar in RetailTrends. “Het idee dat bewust eten alleen bij een selecte groep ‘geitenwollensokken’ hoort, is allang achterhaald. We worden geen elitewinkel.”

In november liet Van Dijk echter al weten dat de eerste aanloop tegenviel. Niet veel later werd opnieuw een crowfundingsactie gelanceerd om geld op te halen.

Inmiddels is er echter geen geld meer om producten in te kopen, vertelt winkelmanager Rens van den Bunck aan DUIC. De prijzen waren volgens hem te hoog en de winkel zielloos. “Er was geen formule en de klanten werden niet bereikt.”

Van den Bunck verwacht dat een snelle doorstart mogelijk is. Er zouden al gesprekken zijn met verschillende partijen, waarbij het ook een optie is dat er meerdere eigenaren komen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!