Cadeaubonnen minimaal drie jaar geldig

De geldigheidsduur van cadeaubonnen is vastgesteld op minimaal drie jaar. Dat hebben de Consumentenbond en de Stichting Keurmerk Cadeaukaarten besloten na klachten van consumenten.

Een te korte geldigheidsduur is volgens de Consumentenbond de meest gehoorde klacht over cadeaubonnen. Het minimum van drie jaar geldt alleen voor producten die in de winkel kunnen worden gekocht. Voor ‘belevenissen’ als een ballonvlucht of ontbijt is een minimale geldigheidsduur afgesproken van twee jaar, met de mogelijkheid tot één jaar verlenging.

Verder is vastgelegd dat duidelijk op een cadeaubon moet staan hoe lang deze geldig is en mag een consument bij het inwisselen niet worden verplicht tot extra uitgaven. Ook is een Geschillencommissie Cadeaukaarten in het leven geroepen, waartoe consumenten zich kunnen richten.

De Stichting Keurmerk Cadeaukaarten is opgericht door zes uitgevers van cadeaubonnen, waaronder marktleider VVV, De Nederlandse Boekenbon en Fleurop. Zij nodigen andere uitgevers aan zich aan te sluiten.


Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!