Maxwell overgenomen door ElectronicPartner

Electronic Partner neemt de zeventien winkels van elektronicaketen Maxwell over. Dat meldt het concern aan 1Limburg.

De overname heeft tot gevolg dat de 65 banen op het hoofdkantoor van Maxwell in Panningen verdwijnen. Het winkelpersoneel, zo’n vijftig man, gaat wel mee naar het nieuwe bedrijf. De naam Maxwell blijft voorlopig gehandhaafd.

De verkoop van Maxwell werd begin vorige maand al bekendgemaakt, maar toen werd de nieuwe eigenaar nog niet genoemd. De overname was noodzakelijk, zei directeur Rob Frencken destijds tegenover RetailNews. Maxwell had moeite om zelfstandig het hoofd boven water te houden. Rond de eeuwwisseling telde het concern nog dertig vestigingen in Zuid-Nederland en één in België. Hij wijt de malaise vooral aan de opkomst van het internet, waardoor de markt heel transparant is geworden. "Het gevolg was prijsdruk en lage marges in de winkels", aldus Frencken.

ElectronicPartner is de retailorganisatie achter 475 aangesloten winkels van EP: Elektro Specialist, ServicePartner en Perfekt. Die worden gerund door zelfstandige ondernemers. De zeventien Maxwell-winkels gaat het concern zelf exploiteren. EP wil met de overname zijn positie in Limburg versterken.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!