​Strop voor retailers met shop-in-shop bij V&D

V&D sleept in zijn ondergang een hele reeks retailers met shop-in-shops in zijn warenhuizen mee. Daardoor kampen deze winkelmerken met omzetverlies en hebben ze werkloos personeel op de loonlijst staan, schrijft de Volkskrant.

In totaal werkten er circa 1700 mensen in de shop-in-shops bij V&D. Omdat dit personeel niet in dienst was van de warenhuisketen, verliezen ze niet per definitie hun baan. Het is volgens een woordvoerder van de curatoren aan de retailers zelf om te bepalen of ze arbeidsplaatsen schrappen.

Hunkemöller, Perry Sport en ICI PARIS XL hebben inmiddels aangegeven dat werknemers elders in het bedrijf aan de slag kunnen. Zo plaatst de parfumerieketen alle werknemers die in shop-in-shops binnen V&D werkzaam waren over naar eigen vestigingen.

ICI PARIS XL beschikte over 24 shop-in-shops binnen V&D, die sinds maandag allemaal gesloten zijn. Hoeveel omzet nu verloren gaat, wil de retailer niet kwijt. “We zien voldoende mogelijkheden om zowel met eigen winkels als met onze online verkoop verder te kunnen groeien”, laat directeur Jeroen van den Hamsvoort wel weten.

Onder de merken met een shop-in-shop bij V&D zit ook Sapph, het lingeriemerk dat Roland Kahn in 2011 overnam. Sapph had zestig shop-in-shops bij V&D, zei Kahn woensdag in RTL Late Night. Sapph zit bovendien in alle warenhuizen van Galeria Inno in België, dat in handen is van Hudson’s Bay. “Ga er maar eens kijken, je schrikt je de pukkel. De omzet per vierkante meter bij V&D was meer dan het dubbele”, aldus Kahn.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!