​‘Sluiting grenzen strop voor retail’

Als de grenzen in het Schengengebied worden gesloten, levert dat de Nederlandse detailhandel een jaarlijkse schadepost op van zo’n honderd miljoen euro. Dat zegt directeur Sander van Golberdinge van Detailhandel Nederland tegen BNR.

Door de grote vluchtelingenstromen kiezen sommige Schengenlanden ervoor weer grenscontroles in te voeren. Voor winkeliers en consumenten zal een eventueel einde van Schengen duidelijk merkbaar zijn, verwacht Van Golerdinge. “Heel veel producten worden ingevoerd, ook vanuit andere EU-landen.”

Vooral Nederlandse retailers die ook vestigingen hebben in andere EU-landen gaan daar veel last van ondervinden, verwacht Van Golberdinge. Zij bevoorraden die winkels vaak vanuit Nederlandse distributiecentra en lijden daardoor dubbel schade. Eerst krijgen ze te maken met gesloten grenzen bij het bevoorraden van de distributiecentra, daarna bij het leveren aan de winkels.

De hogere transportkosten waar bedrijven mee te maken krijgen, zullen ook zichtbaar worden in hogere prijzen voor de consument. Detailhandel Nederland doet, samen met zijn Europese zusterorganisaties, een oproep aan politici om ‘niet te kiezen voor oplossingen voor de bühne’.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!