Meerdere gegadigden voor kleinere V&D-panden

TK Maxx heeft vermoedelijk interesse in de voormalige V&D-vestiging in Enschede. Dat zegt wethouder Patrick Welman tegen Tubantia.

De retailer liet eerder al weten naar Enschede te willen komen. Daarbij is gekeken naar het voormalige HEMA-pand aan de Kalanderstraat, maar TK Maxx heeft minstens tweeduizend vierkante meter nodig. Nu V&D-pand vrij komt, lijkt dat een serieuze optie. Ook Hudson's Bay is geïnteresseerd.

Andere kleinere V&D-vestigingen worden mogelijk opgesplitst in meerdere winkels. Verhuurder Metroprop, eigenaar van de panden in Den Bosch, Heerlen en Sittard, ziet 'herverkaveling' volgens het ANP als een serieuze optie. Directeur Jos van de Mortel is al een jaar met diverse kandidaathuurders in gesprek, omdat hij er weinig vertrouwen in had dat V&D er weer bovenop zou komen.

Bij ProWinko, verhuurder van de warenhuizen in Uden en Roermond, wordt aan een vergelijkbaar scenario gedacht. Hetzelfde geldt voor Elizen Vastgoed, eigenaar van de vestigingen in Apeldoorn en Deventer. De panden zijn goed in delen op te splitsen, zegt directeur Max Vorst van ProWinko. De verhuurders praten momenteel met meerdere gegadigden, waaronder het Canadese warenhuisconcern Hudson's Bay.

In Leeuwarden neemt Zara vermoedelijk zijn intrek in het V&D-pand. Dat stond al op de planning, maar de modeketen zou het pand dan delen met V&D, meldt Omrop Fryslân. Het mislukken van de doorstart van V&D heeft geen invloed op de plannen van Zara, zegt wethouder Henk Deinum.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!