V&D-leveranciers moeten betalen voor eigen spullen

Leveranciers van V&D die hun goederen die nog in de warenhuizen staan terug willen, moet daarvoor minstens duizend euro betalen. Dat blijkt uit een brief van de curatoren aan de leveranciers, die in handen is van RTL Z.

Per vestiging moeten leveranciers tweehonderd euro betalen om hun spullen terug te krijgen. Ongeacht het aantal vestigingen waaraan een partij heeft geleverd, is het minimumbedrag duizend euro. Het bedrag kan oplopen tot maximaal twaalfduizend euro, voor bedrijven die aan alle 62 winkels leverden.

De kosten die in rekening worden gebracht zijn vanwege de ‘omvangrijke logistieke operatie’, zo zou in de brief staan. De curatoren hebben een extern taxatiebureau in de arm genomen om de operatie in goede banen te leiden en spreken zelf ook van 'aanzienlijke kosten'. Leveranciers hebben tot dinsdag om zich te melden. Zijn ze later, dan krijgen ze hun goederen helemaal niet meer terug.

Leveranciers lagen eerder al in de clinch met fulfilmentpartner Docdata, dat goederen niet of eveneens alleen tegen een vergoeding wilde teruggeven. De totale schade van het faillissement van V&D voor de verschillende leveranciers bedraagt zo’n vijf tot miljoen euro, schat brancheorganisatie Modint.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!