'Blokker nu genoodzaakt om slim in te kopen'

Blokker hoefde tot enkele jaren terug niet op logistiek te sturen, omdat er jaarlijks winst werd gemaakt. “In de huidige realiteit komt Blokker daar niet meer mee weg. Het wordt steeds urgenter om slim in te kopen”, zegt directeur supplychain Koen van Doorn in het vakblad EVO Logistiek.

Inkopers van Blokker werden voorheen op pad gestuurd met de boodschap dat ze voldoende moesten kopen. “Dus wat deden die jongens? Die reisden af naar China en kochten containers vol met producten”, aldus Van Doorn. Omdat de marges toen nog relatief hoog waren, konden onverkochte spullen weggegooid worden. “De winst was al binnen.”

Van Doorn is vorig jaar aangesteld om orde op zaken te stellen bij de bevoorradingsketen van Blokker. Zijn voorganger was adjunct-directeur logistiek. “Dat woord adjunct zegt al genoeg. Dan hoor je er dus net niet bij”, stelt hij.

Bij Blokker moet de traditionele manier van inkopen plaatsmaken voor een ‘integrale benadering’. De winkelketen gaat in maart van start met een vernieuwde categorie management organisatie. De inkopers die bij Blokker werkzaam zijn zien dat hun functie wordt vervangen door die van categorie manager, waarvoor ze via een interne selectieprocedure in aanmerking kunnen komen.

De volgende stap is volgens Van Doorn afspraken maken met leveranciers en de consument terugwinnen. “Blokker moet er zijn voor de consument met een gemiddelde portemonnee, maar die vindt het niet gaaf om met een Blokker-tasje over straat te lopen. Daar moeten en willen we echter wel naar toe. Blokker moet weer die aansprekende winkel worden.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!