​‘Tientallen gegadigden voor Perry Sport en Aktiesport’

De curator van Perry Sport en Aktiesport is positief over de kans op een doorstart van de failliete winkelketens. “Het zijn mooie winkels die voor een belangrijk deel winstgevend zijn”, zegt Toni van Hees tegenover de NOS.

De winkelketens van Unlimited Sports Group werden dinsdag failliet verklaard door de rechtbank in Amsterdam. De salarissen over februari konden niet meer betaald worden, doordat de banken in het weekend de kredietlijnen hadden dichtgedraaid. Door Aktiesport en Perry Sport failliet te laten gaan, betaalt het UWV het salaris en kunnen de winkels openblijven.

Inmiddels hebben tientallen overnamekandidaten zich bij de curator gemeld. “Er is belangstelling voor en ik denk dat de kans groot is dat een belangrijk deel van de winkels kan blijven bestaan”, stelt hij.

Van Hees verzamelt deze week zoveel mogelijk informatie voor de gegadigden, om volgende week de eerste gesprekken over een mogelijke overname te voeren. Welke partijen geïnteresseerd zijn, wil hij niet zeggen.

Perry Sport beschikt over ruim vijftig vestigingen in ons land. Aktiesport spreekt op zijn website over zo'n 240 vestigingen, waarvan bijna de helft shop-in-shops binnen Scapino zijn. Die samenwerking is onlangs echter door de nieuwe eigenaar van Scapino beëindigd.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!