Jumbo bij tien snelst groeiende retailers ter wereld

Jumbo staat als enige Europese retailer in de top tien van snelst groeiende retailers wereldwijd. De supermarktketen staat op de tiende plek in de top vijftig, die is opgenomen in het dinsdag gepubliceerde rapport Global Powers of Retailing 2016 van Deloitte.

De omzet van Jumbo groeide over de periode 2009-2014 met gemiddeld dertig procent per jaar. In de top tien snelst groeiende retailers staan de Chinese bedrijven Vipshop Holdings en JD.com op de bovenste twee plaatsen. Jumbo is tevens de enige Nederlandse retailer in de top vijftig die Deloitte bekend heeft gemaakt.

In de top 250 grootste retailers ter wereld is Ahold al jarenlang het hoogst genoteerde Nederlandse bedrijf, met een 24ste plaats. Het Belgische Delhaize, waarmee Ahold wil fuseren, staat nog als aparte onderneming in de lijst op plek 34. Jumbo staat op plaats 137. Walmart staat nog altijd op de eerste plaats, gevolgd door de eveneens Amerikaanse retailers Costco en Kroger.

Ook in de top vijftig grootste etailers is Ahold vertegenwoordigd. Met een 38ste plaats is het moederconcern van onder meer Albert Heijn en bol.com daar de enige Nederlandse naam. De top drie wordt gevormd door Amazon, Apple en JD.com.

De snelst groeiende retailers wereldwijd

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends