​Vodafone samen met PayPal in contactloos betalen

Vodafone werkt samen met PayPal om contactloos betalen via smartphones te introduceren. De telefoonprovider verwacht de nieuwe betaalmogelijkheid in de loop van dit jaar op de Nederlandse markt te brengen.

PayPal liet volgens Emerce in het verleden blijken niets te zien in contactloos betalen. Het bedrijf is vorig jaar echter begonnen met een kleine pilot. Deze verliep dusdanig goed dat het betaalbedrijf het contactloos betalen naar alle EU-landen van Vodafone uitrolt.

Het eerste land dat gebruik kan maken van de dienst is Spanje. De rest van Europa volgt later. De betaalmogelijkheid komt beschikbaar voor gebruikers van PayPal met een Android-telefoon, die aangesloten is op het Vodafone-netwerk en beschikt over Vodafone Wallet. Daarnaast moeten zij over een NFC-simkaart beschikken.

Vodafone introduceerde eerder al contactloos betalen met Visa- en MasterCard-betaalkaarten. Hierbij gaat het echter om creditcardbetalingen, en niet om betalingen die rechtstreeks van iemands bankrekening afkomen. Met PayPal is dit wel mogelijk.

In Nederland is Vodafone-concurrent KPN al bezig om samen met Rabobank NFC-simkaarten uit te rollen naar zijn abonnees. Momenteel telt Nederland ongeveer honderdduizend kassa’s die geschikt zijn voor contactloos betalen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!