Rechter houdt staking Jumbo-slagerij tegen

De door FNV aangekondigde staking bij de centrale slagerij van Jumbo is door de rechter verboden. De vakbond moet zich onthouden van collectieve acties totdat de supermarktketen wettelijk verplicht is hen in te lichten over een voorgenomen verkoop, zo oordeelt de rechter.

Jumbo spande een kort geding aan tegen FNV, omdat het de staking ‘voorbarig en disproportioneel’ vond. Het Veghelse concern is nog bezig met de voorbereidingen van het verkoopproces van de slagerij, en voert nog geen gesprekken met potentiële kopers.

FNV spreekt van een ‘slag in het gezicht van de werknemers’ en noemt de uitspraak onbegrijpelijk. “De medewerkers moeten lijdzaam toezien hoe hun werkgelegenheid de nek om wordt gedraaid”, aldus vakbondsbestuurder Henk van der Ploeg. Hij kondigt nieuwe acties aan.

Jumbo maakte begin dit jaar bekend de slagerij op termijn te verkopen, omdat deze niet past bij de kernactiviteiten van een supermarktbedrijf. FNV wil dat het concern dat besluit terugdraait, of een onvoorwaardelijke werkgelegenheidsgarantie afgeeft voor ten minste vijf jaar. Jumbo vindt die eis niet realistisch.

De supermarktketen reageert tevreden op de uitspraak, en zegt te hopen dat FNV alsnog ingaat op de uitnodiging van Jumbo om mee te werken aan een ‘inhoudelijke en constructieve oplossing’.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!