Ondernemers in actie tegen Markthal-eigenaar

Ondernemers in de Rotterdamse Markthal komen collectief in actie tegen Klépierre. Ze ergeren zich aan het beleid van de eigenaar, meldt het Algemeen Dagblad.

Zo’n veertig ondernemers verenigen zich in het Collectief Ondernemersbelangen Markthal (COM). De bezwaren gaan vooral over de servicekosten. Die zijn volgens ondernemer en COM-woordvoerder Mark Kolster verdubbeld. Daarnaast spreekt hij van een slecht klimaat in de Markthal en vreest hij voor leegstand.

De onvrede ontstond vorige zomer, toen een aantal ondernemers vond dat de vier ton die was gereserveerd voor promotiedoeleinden niet goed werd gebruikt. Klépierre bevordert volgens het COM niet dat Rotterdammers hun versaankopen in de Markthal doen. Veel vershandelaren hebben het moeilijk, mede door de concurrentie van horecakramen. Halal-slager Messar probeerde het hoofd boven water te houden door ook hapjes en drankjes te serveren, maar Klépierre verbood dit en probeerde de slager via de rechter uit de Markthal te laten zetten. Die verwierp dat verzoek.

Een woordvoerder van Klépierre zegt de nieuwe stichting niet te kennen en altijd bereid te zijn tot een gesprek met de ondernemers. "Onze deur staat altijd open."

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!