Dixons verder als webwinkel

Elektronicaketen Dixons sluit zijn fysieke winkels en gaat verder als online pure player. Dat heeft eigenaar Relevant Holdings maandag bekendgemaakt.

Enkele van de 32 winkels gaan verder onder de vlag van Phone House of iCentre, maar de meeste worden gesloten. Het personeel van de winkels die worden gesloten kan voor het grootste deel bij een van deze overige formules van Relevant Holdings aan de slag. Een toekomst als online retailer biedt de beste perspectieven voor Dixons, zo stelt de eigenaar.

Relevant Holdings nam Dixons, iCentre en MyCom eind vorig jaar over van de failliete BAS Group. De integratie van iCentre loopt volgens het concern volgens plan. MyCom ging begin dit jaar zelfstandig verder.

Vorige maand werd duidelijk dat multimiljonair Michel Perridon eind december op het laatste moment uit de deal rond de overname van BAS Group stapte. Een woordvoerder van Relevant Holdings verklaarde desgevraagd dat de doorstart van Dixons en iCentre daarmee niet in gevaar kwam en dat de transactie was afgerond. Later bleek echter dat een groot gedeelte van de koopsom voor beide ketens nog door Relevant Holdings betaald moest worden. Een deadline daarvoor zou volgens bronnen van Quote half februari zijn afgelopen.

Beeld: WSB Interieurbouw

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends