Bonus Delhaize-topman onder vuur

Adviesbureau ISS raadt de aandeelhouders van Delhaize aan om tegen de bonus van de Nederlandse ceo Frans Muller te stemmen. Dat meldt de Belgische zakenkrant De Tijd.

De aandeelhouders van Ahold en Delhaize spreken zich op 14 maart uit over de voorgenomen fusie van beide concerns, maar in een aparte stemming ook over de bonussen voor het management. Muller heeft bij een geslaagde fusie recht op aandelenopties ter waarde van anderhalf miljoen euro. ISS ziet de noodzaak van die bonus niet in en noemt Mullers bestaande loonpakket hoog genoeg.

Het gezaghebbende ISS heeft veel invloed op institutionele partijen, die het merendeel van Delhaizes aandeelhouders uitmaken. Het is daarom onzeker of de bonus, die door vijftig procent van de aandeelhouders plus één aandeel moet worden goedgekeurd, erdoor komt. ISS staat wel achter de fusie.

Ahold en Delhaize wekten begin deze maand verbazing met de zogeheten ‘synergiebonus’ bij een geslaagde fusie, die was opgenomen in het gedeponeerde fusievoorstel. Ahold-topman Dick Boer zou een jaarsalaris in aandelen kunnen opstrijken. In de ogen van aandeelhouders behoort een fusie tot een succes maken doorgaans tot het normale takenpakket van bestuurders.

Lees meer over de weg naar de fusie van Ahold en Delhaize op RetailWatching.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!