De Duitse kledingretailer Adler maakt sinds kort gebruik van RFID-robot Tory. De robot, wiens naam afkomstig is van het woord ‘inventory’, maakt dagelijks rondjes door de winkel om de voorraad te controleren.

Adler gebruikt momenteel nog handscanners in al zijn 177 vestigingen, waar het al geruime tijd werkt met RFID-labels. Tory heeft de mogelijkheid om zelf door de winkel te gaan en labels te scannen. Hierdoor is het voorraadsysteem altijd up-to-date en is ook altijd zichtbaar waar producten zich bevinden. Daarnaast zorgt het er voor dat medewerkers van de retailers niet zelf met een handscanner door de winkel hoeven, waardoor zij meer tijd overhouden om klanten te helpen in hun zoektocht naar kleding.

De robot maakt gebruik van sensoren, waardoor hij zelfstandig door de winkels kan navigeren. Tijdens het navigeren scant de robot constant de tags van de kledingstukken die het passeert.

De robot en bijbehorende software zijn afkomstig van de Duitse technologieontwikkelaar MetraLabs. Zij leverden Adler vooralsnog twee Tory’s. Eén voor de Adler-vestiging in Erfurt en één voor op het hoofdkantoor in Haibach. Later dit jaar wil de retailer de robot naar minimaal tien winkels uitrollen voor een uitgebreide pilot.