​‘Grote kans op rechtszaak tegen Sun en V&D-top’

Onder de leveranciers van V&D is veel draagvlak voor een rechtszaak tegen Sun Capital en de voormalige bedrijfstop. De kans dat die er komt is daardoor groot, zegt advocaat Sjoerd Warringa, die optreedt namens brancheorganisatie Modint, tegenover NU.nl.

Zo’n veertig leveranciers hebben zich inmiddels bij Warringa gemeld. Om het onderzoek op te starten moeten dat er minimaal vijftig zijn. Tijdens dat onderzoek moet geïnventariseerd worden of er voldoende juridische gronden zijn om een claim tegen Sun Capital en de V&D-top te onderbouwen.

Leveranciers voelen zich misleid door Sun en oud-ceo John van der Ent, omdat hen afgelopen zomer is toegezegd dat Sun de financiering voor de komende vier jaar zou garanderen. "De leveranciers kregen hierdoor vertrouwen in V&D", aldus Warringa. Er is onder meer een brief van de financieel directeur van het bedrijf met positieve geluiden over de toekomst van V&D, stelt hij. “Vervolgens bleek een slechte winter genoeg om de keten te laten omvallen."

De leveranciers willen ook een collectieve procedure tegen de curatoren beginnen. Modint hoopt daarbij dat de rechter bepaalt dat de curatoren er niet zonder meer van mogen uitgaan dat de inkoopvoorwaarden van de leveranciers werden vervangen door die van V&D, toen de leveranciers daarmee instemden. In die van V&D staat geen eigendomsvoorbehoud, maar in die van sommige leveranciers wel.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!