​Nieuwe gegadigde voor moederbedrijf BCC

De Franse entertainmentketen Fnac krijgt mogelijk concurrentie in zijn streven om Darty Group over te nemen. Meubelketen Conforama overweegt eveneens een bod uit te brengen op het moederbedrijf van BCC, schrijft de Financial Times.

Darty accepteerde in november nog een bod van Fnac, maar de interesse van het eveneens Franse Conforama kan volgens de krant nog roet in het eten gooien. De meubelketen maakt onderdeel uit van het Zuid-Afrikaanse retailconcern Steinhoff International, dat Darty wil inlijven vanwege zijn expertise op het gebied van witgoed, televisies en andere elektronica.

De nieuwe gegadigde moet volgens ingewijden nog wel een bod uitbrengen. Steinhoff International ging onlangs ook al de strijd aan met Sainsbury’s voor de overname van Home Retail Group, het moederbedrijf van Argos.

Steinhoff is één van de grootste meubelretailers ter wereld en staat bekend als de ‘IKEA van Afrika’. Sinds 2011 is het concern eigenaar van de bijna driehonderd winkels van Conforama, waarvoor 1,2 miljard euro werd neergelegd.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!