​‘Nieuwe eigenaar pompt miljoenen in BCC’

​‘Nieuwe eigenaar pompt miljoenen in BCC’

De Franse eigenaar Fnac investeert miljoenen in het herstel van BCC in Nederland. Dat stelt algemeen directeur Herman Bramer in Het Financieele Dagblad, waarin hij reageert op de marktgeruchten dat de elektronicaketen uit ons land verdwijnt.

De markt hield er volgens de krant rekening mee dat Fnac de stekker uit de Nederlandse tak zou trekken. BCC is al vier jaar verliesgevend. Bovendien zou kredietverzekeraar Atradius de verzekering voor de onderneming opgezegd hebben. Bramer laat weten niet in te gaan op ‘geruchten’. “Dit jaar is het gezond krijgen van BCC de eerste focus”, stelt hij.

Vorige week is een herstelplan aan de leiding van het bedrijf gepresenteerd. Hoeveel geld Fnac in BCC steekt, vertelt Bramer niet. We laat hij weten dat meer wordt geïnvesteerd in aanbiedingen en acties en de verkoop via internet. Verder kan BCC profiteren van de inkoopkracht van Fnac, dat goed is voor een jaaromzet van zo’n acht miljard euro.

Fnac is sinds vorig jaar eigenaar van BCC, als onderdeel van de overname van moederbedrijf Darty Group. Het vorige boekjaar liep het verlies van de Nederlandse keten met 9,1 miljoen euro op, onder meer als gevolg van de moeizame implementatie van een nieuw ERP-systeem. Onduidelijk is hoe groot het verlies van BCC exact is.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!