De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) wil dat de overnamebonus voor Ahold-ceo Dick Boer wordt geschrapt. Het tot een goed einde brengen van de fusie met Delhaize is gewoon onderdeel van zijn werk, zegt adjunct-directeur Errol Keyner tegenover BNR.

Met een pakket van zes miljoen krijgt Boer volgens VEB al genoeg betaald. “Een extra miljoen is niet nodig.” De aandeelhouders van Ahold en Delhaize spreken zich op 14 maart uit over de voorgenomen fusie van beide concerns, maar in een aparte stemming ook over de bonussen voor het management. Het eventuele afschieten van de bonus heeft geen gevolgen voor de fusie, zegt Keyner.

De bonus van Delhaize-topman Frans Muller kwam deze week ook al onder vuur te liggen, toen het gezaghebbende adviesbureau ISS de aandeelhouders opriep daar tegen te stemmen. De bonussen aan de top van Ahold en Delhaize kwamen begin deze maand naar voren uit het gedeponeerde fusievoorstel. Ahold-topman Dick Boer zou een jaarsalaris in aandelen kunnen opstrijken, Muller anderhalf miljoen aan aandelenopties.