​Negen biedingen op Aktiesport en Perry Sport

Negen partijen hebben een bod uitgebracht op de failliete winkelketens van Unlimited Sports Group. Dat laat een woordvoerder van het moederbedrijf van Aktiesport en Perry Sport weten.

In totaal hebben twintig partijen zich bij de curator gemeld. Negen daarvan ontvingen een informatiepakket kregen toegang tot de digitale dataroom van het failliete sportconcern. Zij hadden tot woensdag de tijd om een bod uit te brengen. De interesse is volgens de woordvoerder afkomstig van nationale en internationale partijen en zowel van investeringsmaatschappijen als branchegenoten.

Curator Toni van Hees gaat een selectie maken uit de bieders, met wie hij donderdag en vrijdag de eerste gesprekken gaat voeren over een overname. Hij heeft de voorkeur om zoveel mogelijk winkels in één deal te verkopen.

Convent Capital liet eerder deze week al weten een bod voor te bereiden op alle winkels van Perry Sport. De Amsterdamse investeringsmaatschappij heeft geen belangstelling voor zusterformule Aktiesport. Ook Intersport, Sports Direct en Foot Locker werden de afgelopen dagen genoemd als overnamekandidaten, maar de curator wil niet op namen ingaan.

USG laat weten dat het personeel nog geen salaris over februari heeft ontvangen, omdat de banken een dag voor de uitbetaling alle rekeningen hebben geblokkeerd. Omdat het enkele weken duurt tot het UWV tot betaling kan overgaan, zitten de werknemers zonder geld. “Pogingen om dit op te lossen zijn helaas zonder resultaat gebleven”, aldus de woordvoerder.

De verkoop van de voorraad in de winkels wordt ondertussen gewoon voortgezet, ondanks dat daar geen akkoord met de banken over ligt. De banken hebben een pandrecht op de gehele voorraad, die een inkoopwaarde van zestig miljoen euro vertegenwoordigd. Op een groot deel van de voorraad rust een eigendomsvoorbehoud van leveranciers, waar wel afspraken mee gemaakt zijn over de verkoop in de winkels.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!