'Project Haussmann ter ziele'

De opening van luxe warenhuis Haussmann in Amsterdam is van de baan. Alle medewerkers zijn van het project gehaald, melden meerdere bronnen tegenover RetailNews.

Haussmann maakte in mei vorig jaar bekend een vestiging te openen aan het Rokin, dat verder moest gaan dan 'wat de huidige conventionele warenhuizen op dit moment kunnen bieden'. Het eerste plan was om het warenhuis in september 2016 te openen, maar die datum werd al verschoven naar februari volgend jaar.

Haussmann is een initiatief van een groep Nederlandse ondernemers en investeerders, waaronder Frans van der Kraan. De oud-topman van Oger moest vorige maand al vertrekken als ceo van het warenhuis, zonder dat er een opvolger klaarstond. Eind december bleek al dat Haussmann grote moeite had om luxemerken aan te trekken.

Het warenhuis van zo’n zevenduizend vierkante meter wordt ontwikkeld door IVY Group. De Amsterdamse belegger en ontwikkelaar wil niet ingaan op het afhaken van Haussmann. “Wij leggen de communicatie volledig bij Haussmann”, aldus een medewerker. Haussmann is echter al enige tijd onbereikbaar voor commentaar.

Beeld: Rijnboutt

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!