​Invulling Haussmann-pand opnieuw bekeken

De groep ondernemers achter Haussmann denkt na over een nieuwe invulling van het pand dat momenteel in aanbouw is aan het Rokin in Amsterdam. Dat zegt een woordvoerder van het concern tegenover NRC.

De woordvoerder bevestigt dat alle medewerkers voorlopig van het project zijn gehaald, zoals bronnen eerder al meldden aan RetailNews. Wel noemt hij het nog te voorbarig om te zeggen dat een luxe warenhuis aan het Rokin definitief van de baan is.

Het opnieuw bekijken van de mogelijkheden voor het pand komt voort uit het vertrek van topman Frans van der Kraan vorige maand. Hij stapte per direct op, zonder dat er een opvolger klaarstond. Zijn vertrek vormt volgens de woordvoerder aanleiding om ‘te bekijken of het realiseren van een luxe warenhuis een realistische optie is’. Eind december bleek al dat Haussmann grote moeite had om luxemerken aan te trekken.

Haussmann had in eerste instantie in september 2016 zijn deuren moeten openen, maar die datum was al verschoven naar februari 2017. Naast Haussmann zou een vestiging moeten komen van Marks & Spencer. Retailkenner Rupert Parker Brady zegt in De Telegraaf dat een luxe warenhuis als buurman een eis was van M&S om zich in Amsterdam te vestigen, maar de Britse keten laat aan Het Financieele Dagblad weten dat de komst nog gewoon doorgaat.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!