​Flinders richting tien miljoen euro omzet

Woonwinkel Flinders heeft zijn omzet vorig jaar meer dan verdubbeld tot 6,7 miljoen euro. Bovendien werd er voor het eerst sinds zijn oprichting enkele tonnen winst geboekt. Dat meldt directeur Geert-Jan Smits in Het Financieele Dagblad.

Flinders verwacht dit jaar naar een omzet van tien miljoen euro te groeien. De retailer investeert onder meer in een uitbreiding van de winkel, het kantoor en magazijn. Maandag werd de nieuwe winkelruimte in Zaandam gebruik genomen. “Het toegenomen productassortiment maakte een uitbreiding van het winkeloppervlak noodzakelijk”, aldus Smits.

Flinders beschikt naast de winkel in Zaandam nog over een vestiging in Maastricht, cafés in Groningen en Hilversum en een webshop. Daar komt komende maand een Duitse webshop bij. De meubelretailer haalde daarvoor onlangs geld op bij het MKB Impulsfonds, terwijl ABN AMRO de rekening-courantfaciliteit heeft uitgebreid.

Verder implementeert de woonwinkel binnenkort een nieuw warehousemanagementsysteem om de effiency in het magazijn te verhogen. Die werd onlangs met vijfhonderd vierkante meter uitgebreid om de voorraadbeschikbaarheid van nieuwe producten te kunnen garanderen. Het assortiment van Flinders is het afgelopen jaar met zo’n vijftig procent gegroeid.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!