Appdate: Google, Discogs en FoodSwitch

Met de groei van m-commerce schieten ook apps als paddenstoelen uit de grond. Retailers houden het vaak niet bij één mobiele applicatie, terwijl niet-retailers toepassingen introduceren die niet zouden misstaan bij grote winkelketens. RetailWatching geeft wekelijks een overzicht van drie apps die meer dan de moeite waard zijn. Deze week apps van Google, Discogs en FoodSwitch.

Google
Handsfree bellen kan al lang, waarom niet handsfree betalen? Google is bezig met het testen van een app waarmee consumenten kunnen betalen zonder hun portemonnee of smartphone aan te raken. De app verkeert nog in de pilotfase en staat nog los van Android Pay, de mobiele portemonnee van Google.

De app heet Hands Free en ziet via bluetooth, wifi en gps of de gebruiker in de buurt is van een winkel die betalingen via de app ondersteunt. Vervolgens hoeven zij bij het afrekenen alleen maar te zeggen dat zij met Google willen betalen, waarna de winkelbediende hen om hun initialen vraagt en de Hands Free-profielfoto bekijkt om te controleren of alles klopt. Google test Hands Free momenteel op kleine schaal bij een aantal retailers in San Francisco.

Discogs
‘De manier waarop je vinyl koopt zal fundamenteel veranderen’. Dat belooft muziekdatabase Discogs met de release van zijn app. Vooral voor de echte verzamelaars zou de app een uitkomst moeten bieden bij het betreden van de platenzaak. Met de app wil Discogs de brug slaan tussen de enorme muziekdatabase van meer van 6,5 miljoen albums en het fysieke winkelen.


Heb ik deze plaat eigenlijk al, welke titels zijn nog meer op dit label uitgekomen, is dit wel een eerlijke prijs? Al die vragen kunnen met de Discogs-app worden beantwoord in de winkel. Door eenvoudigweg de streepjescode van een plaat te scannen, kunnen gebruikers meteen zien of zij die al hebben of dat hij toch nog op het verlanglijstje stond. Ook biedt hij een overzicht van waar en voor welke prijs hij nog meer te koop is.


Foodswitch
Vaak horen we over de gevaren van te veel zout eten. Ook glutenallergie lijkt de laatste jaren in opkomst. De Nieuw-Zeelandse app FoodSwitch heeft daar nu een oplossing voor met de toevoegingen SaltSwitch en GlutenSwitch.


Met SaltSwitch kan verborgen zout in voedingsmiddelen eenvoudig worden opgespoord. De app geeft bij het scannen van een product aan of er veel zout in het product zit en zo ja, of er alternatieven met minder zout zijn. GlutenSwitch beoordeelt of een product gluten bevat door zowel te kijken of de fabrikant het product glutenvrij heeft verklaard, als naar de ingrediënten zelf.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Dit artikel krijg je cadeau. Lees alles van RetailTrends voor slechts € 10,- (eerste maand).

Word member Of log in