Winkels Den Bosch krijgen geen terras

Terrasjes bij winkels in Den Bosch maken voorlopig geen onderdeel uit van de proef met blurring. Dat blijkt uit de overeenkomst die de gemeente daarover sluit met de ondernemersvereniging en Koninklijke Horeca Nederland, meldt het Brabants Dagblad.

Wethouder Huib van Olden zei dat terrassen mogelijk deel zouden uitmaken van de proef met het schenken van alcohol in winkels, waar Den Bosch aan meedoet. Terrassen komen echter niet voor in de overeenkomst die daarover volgende week wordt afgesloten.

De lokale horecabranche en ondernemersvereniging ’t Hartje lieten eerder al weten fel tegen terrassen bij winkels te zijn. “Laten we eerst maar eens kijken hoe het gaat zonder terrassen”, aldus secretaris Jolande Bertrums van ’t Hartje.

De landelijke proef met blurring kwam al eerder onder vuur te liggen. Zo wilde staatssecretaris Martin van Rijn dat de proef met mengvormen tussen retail en horeca van start zou gaan, omdat daar met de huidige regels geen ruimte voor is. De VNG roept volgens de staatssecretaris gemeenten op bewust de regels te overtreden. “Laten we nou eerst eens kijken hoeveel mensen straks stomdronken uit de kapper of de boekwinkel komen rollen”, zei de Amsterdamse VVD-fractieleider Marja Ruigrok als reactie daarop. Ook de VNG liet weten geen gehoord te geven aan de oproep van Van Rijn.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends