Jumbo en CBL veroordeeld om kartelvorming

Jumbo en brancheorganisatie CBL moeten het moederbedrijf van Ageviewers een schadevergoeding betalen. De supermarktketen en brancheorganisatie hebben volgens de rechter zeker zes jaar het bedrijf dat leeftijdscontrolesystemen voor alcohol maakt geboycot.

Naar aanleiding van de uitspraak heeft de Hollandse Exploitatie Maatschappij (HEM), het concern achter Ageviewers, besloten aangifte te doen tegen de bestuurders van Nederlandse supermarkten. Het bedrijf wil dat het Openbaar Ministerie hen strafrechtelijk gaat vervolgen, meldt Trouw.

Met het Ageviewers-systeem wordt de leeftijd van een klant bij de aanschaf van alcohol of tabak via een camera op afstand gecontroleerd. HEM spande in september vorig jaar een rechtszaak aan, omdat Jumbo en CBL volgens het bedrijf hadden afgesproken Ageviewers niet aan te schaffen omdat het te effectief is. De rechtbank gaf HEM woensdag gelijk, maar Jumbo gaat tegen het vonnis in beroep. De supermarktketen stelt dat het zelf heeft besloten om Ageviewers niet aan te schaffen, omdat het systeem niet klantvriendelijk is.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!