​Rabobank verwerkt pintransacties binnen 24 uur

Ondernemers met een pincontract bij Rabobank krijgen hun omzet voortaan binnen 24 uur overgemaakt. Daardoor hoeven 113 duizend ondernemers niet meer dagen te wachten op hun geld, omdat het Europees betaalsysteem in weekenden en op feestdagen stilligt.

Rabobank gaat de pinbetalingen en stortingen vanaf dit weekend vooruit betalen, zodat de omzet van vrijdag al op zaterdag op de rekening staat. Die vooruitbetaling wordt verrekend als het geld echt binnen is. Daarmee komt de bank volgens directeur bedrijven Eric Saris tegemoet ‘aan een lang gekoesterde wens van ondernemers, met name in de detailhandel en het mkb’.

Detailhandel Nederland stelde twee jaar terug al dat retailers miljoenen mislopen, doordat ze hun omzet niet binnen 24 uur ontvangen. Omzet die op de donderdag voor het Paasweekend werd geboekt, verscheen eerder pas op dinsdag op de rekening.

Rabobank claimt de eerste bank te zijn die het geld ook niet-bankdagen bijschrijft. “Pogingen om in Europees verband de belemmeringen weg te nemen voor een snellere verwerking van pinbetalingen hebben tot nog toe geen soelaas geboden”, aldus Saris.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!