​Hudson’s Bay wil verder de Benelux in

Hudson’s Bay Company steekt de komende vijf tot zeven jaar een miljard euro in de Duitse warenhuisketen Galeria Kaufhof. Dat laat ceo Jerry Storch weten aan de Duitse zakenkrant Handelsblatt.

Hudson’s Bay Company is sinds vorig jaar eigenaar van Kaufhof en Belgische zusterformule Galeria Inno, die voor 2,8 miljard euro werden overgenomen van Metro Group. Het Canadese concern is volgens Storch bereid nog een miljard in de keten te investeren. “We zijn ervan overtuigd dat Duitsland een goede markt is en dat warenhuizen er toekomst hebben”, aldus de ceo.

Het warenhuis in Düsseldorf is de eerste die onder handen wordt genomen. De eigenaar reserveert alleen voor die locatie al dertig miljoen euro, stelt Storch. Na Düsseldorf zijn Frankfurt en Stuttgart aan de beurt.

Verder wordt een deel van het geld besteed aan de opening van veertig nieuwe outlets van Saks Fifth Off in Duitsland. “We geloven dat de outletmarkt zich pas net aan het ontwikkelen is in Duitsland”, zegt Storch.

De topman van Hudson’s Bay Company laat verder weten dat een Europese uitbreiding ophanden is. “We kijken naar de buurlanden van Duitsland. Naast de Duitstalige regio’s, denken we dat de Benelux-landen interessant voor ons zijn.” In 2018 opent het concern een nieuw warenhuis in Luxemburg.

Hudson’s Bay Company liet eerder dit jaar doorschemeren zestig warenhuizen in ons land te willen openen. Zo zou het concern azen op locaties van V&D. Vooralsnog is echter nog niets bekend over een definitief aanhuur van zo’n warenhuis, waar Decathlon al wel getekend heeft voor de vestiging in Den Haag. Bovendien is Primark in gesprek over de vestiging in Hoog Catharijne en wordt de vestiging in Groningen mogelijk door Jumbo en La Place ingevuld.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!