Galeria Kaufhof is 'terug' met vier nieuwe managers

Galeria Karstadt Kaufhof breidt zijn managementteam uit met vier nieuwe leden. Het Duitse warenhuis kreeg begin deze maand groen licht voor zijn herstructureringsplan en is naar eigen zeggen weer helemaal 'terug'.

In juni van dit jaar werd voormalig cfo Miguel Müllenbach aangesteld als nieuwe ceo van de noodlijdende keten, nadat Stephan Fanderl na zes jaar de handdoek in de ring gooide. Per 1 oktober neemt Guido Mager het stokje over als cfo. Daarnaast wordt Engelbert Thulfaut verantwoordelijk voor 'alle vraagstukken met betrekking tot merken, klantenbeheer en branches'. Thulfaut, hiervoor werkzaam als Head of Sales bij Peek & Cloppenburg, is volgens Galeria een echte 'verkoopprofessional'.

Dirk Lessing is benoemd tot coo en is daarmee verantwoordelijk voor de logistiek, IT, supplychain en HR. Karin Busnel-Knappertsbusch was onder meer werkzaam voor Jil Sander, Hugo Boss en Charles Vögele en krijgt per oktober de leiding over de inkoopafdeling. Tot slot moet Andreas Hink het warenhuis verder helpen op het gebied van digitalisering, als chief digital officer. Die rol vervulde hij eerder bij warenhuis Globus.

"Galeria Karstadt Kaufhof zal niet alleen in recordtempo de beschermingsschildprocedure met succes afhandelen. We hebben de afgelopen tijd ook gebruikt om echte topmensen enthousiast te maken", aldus Wolfram Keil, voorzitter van de Raad van Toezicht van Galeria Karstadt Kaufhof. "Onze retail- en digitale vaardigheden behoren nu zeker tot de beste van Europa."

Galeria sluit de komende tijd 47 van de 172 warenhuizen als onderdeel van zijn herstructurering. Het concern had het al langer moeilijk, maar kwam door de coronacrisis in nog zwaarder weer terecht. Volgens Duitse vakbonden staan er ruim vijfduizend banen op de tocht. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!