Aandeelhouders Ahold en Delhaize stemmen in met fusie

Bijna alle aandeelhouders van Ahold en Delhaize zijn maandag akkoord gegaan met de fusie van beide supermarktconcerns. In Amsterdam stemde 99,97 procent van de aandeelhouders van Ahold in.

Bij de stemming van Delhaize in Brussel was er met 96,7 procent eveneens een overgrote meerderheid voor de fusie. Alleen de Belgische en Amerikaanse mededingingsautoriteiten moeten zich nu nog buigen over de fusie.

Twee omstreden agendapunten zijn vorige week teruggetrokken. Voor de bonussen voor topmannen Dick Boer en Frans Muller van beide concerns bleek onvoldoende draagvlak onder investeerders. Ook het punt over de verlenging van de overeenkomst met de Stichting Ahold Continuïteit is niet aan de orde gekomen. Deze overeenkomst beschermt Ahold tegen vijandige overnames en het concern wilde die met vijf jaar verlengen, maar ziet ook daar van af na kritiek van investeerders.

De fusie moet halverwege dit jaar worden afgerond. Naast het afstoten van een aantal winkels in België, moeten Ahold en Delhaize vermoedelijk ook in de Verenigde Staten nog eens tot honderd winkels verkopen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!