​Hans Anders beleeft beste boekjaar ooit

Hans Anders heeft zijn operationele winst vorig jaar met veertig procent zien toenemen. 2015 was voor de brillenketen het beste boekjaar uit de geschiedenis. Dat zegt algemeen directeur Remco Boerefijn in een toelichting op de jaarcijfers, die dinsdag bekend zijn gemaakt.

In de vier landen waar Hans Anders actief is steeg de totale omzet met 8,5 procent tot ruim 171 miljoen euro. De operationele winst bedraagt tussen de vijftien en twintig procent van de omzet. Dit jaar zegt de brillenketen verdere groei te verwachten.

Hans Anders maakt verder bekend dit jaar minimaal tien brandstores te openen. “Die spelen een onmisbare rol in onze strategie”, zegt Boerefijn. Iedere verbouwing van een winkel tot een brandstore, die gekenmerkt wordt door een extra grote collectie A-merken, leidt volgens hem binnen enkele maanden tot een flinke omzetstijging.

De optiekketen breidt dit jaar verder het assortiment uit en lanceert binnenkort een vernieuwde webshop. In totaal heeft Hans Anders momenteel zo'n vierhonderd winkels, waarvan 250 in Nederland. In de vier landen waar de retailer actief is moeten er dit jaar zo'n twintig bijkomen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!