Ahold en Delhaize moeten dertien winkels afstoten

De Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) heeft de fusie van Ahold en Delhaize onder voorwaarden goedgekeurd. De supermarktconcerns moeten daarvoor acht AH-winkels en vijf Delhaize-vestigingen in België afstoten.

Het gaat onder meer om twee winkels van Albert Heijn en twee van Delhaize in Antwerpen. De winkels die moeten worden afgestoten zullen volgens Ahold niet worden gesloten, maar allemaal worden verkocht aan concurrenten van Ahold Delhaize. Verder zal een ‘beperkt aantal toekomstige projecten’ van Ahold en Delhaize moeten worden overgedragen, zo meldt het Zaanse concern. Totdat aan alle voorwaarden van de BMA is voldaan, blijven de winkels van beide retailers onafhankelijk van elkaar opereren in de Belgische markt.

Eerder deze week stemden de aandeelhouders van zowel Ahold als Delhaize al in met de voorgenomen fusie. Met de goedkeuring van de BMA zijn daarmee de procedures in Europa afgerond. Alleen de Amerikaanse Mededingingsautoriteit moet nog groen licht geven voordat de fusie kan worden voltooid. Daarvoor moeten de supermarktconcerns mogelijk nog eens honderd winkels in de Verenigde Staten afstoten.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!