Vakbonden bedreigen paasweekend van Jumbo

Vakbonden gaan Jumbo gezamenlijk een ultimatum opleggen om tot een nieuwe cao voor distributiemedewerkers te komen. De supermarktketen zette dinsdag nog binnen een paar uur een streep door een nieuwe cao, tot onvrede van FNV en CNV.

De vakbonden dreigen vlak voor het paasweekend in actie te komen bij Jumbo. Daardoor is het goed mogelijk dat met name op de versafdelingen schappen leeg blijven, zegt FNV-bestuurder Henk van der Ploeg. “Er wordt momenteel keihard gewerkt in de distributiecentra in aanloop naar Pasen. Als ze dat ineens niet meer doen dan gaan ze dat wel merken.”

Ook CNV-bestuurder Kitty Huntjens denkt dat acties in aanloop naar Pasen een belangrijk wapen kunnen zijn. De vakbondsleden moeten echter nog aangeven of ze de acties steunen. Eind februari kwamen de werknemers van de distributiecentra in Beilen, Breda, Elst, Raalte, Veghel en Woerden al in actie.

Jumbo wil deze week verder praten over een nieuwe cao. De supermarktketen stelt dat de huidige cao al één van de duurste in de branche is en wil dat verschil niet verder laten oplopen. In het akkoord dat dinsdag werd bereikt kregen werknemers er 1,75 procent loon bij en beloofde Jumbo dat uitzendkrachten hetzelfde loon zouden krijgen als zijn eigen werknemers.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!