Jumbo rolt thuisbezorging landelijk uit

De franchisenemers van Jumbo hebben woensdagavond ingestemd met de thuisbezorgplannen van de supermarktketen. Daardoor kan Jumbo de thuisbezorging in samenwerking met de ondernemers op korte termijn op grote schaal uitrollen.

Jumbo begint deze week al met thuisbezorgen in Utrecht, waar eerder een pilot liep. De regio's Eindhoven, Apeldoorn, Brabant, Noord-Limburg, Nijmegen, Arnhem en grote delen van de Randstad komen daarna aan de beurt.

Van de 362 franchisenemers hebben er slechts tien tegen de plannen gestemd, laat de voorzitter van de Ondernemers Vereniging Jumbo (OVJ) weten aan Distrifood. Wanneer de landelijke uitrol precies begint, kan hij nog niet zeggen en hangt onder meer af van de levering van bezorgbussen.

De bestelde boodschappen worden centraal verzameld in het e-fulfilment center in Den Bosch. Getrainde medewerkers van lokale Jumbo-winkels bezorgen de online bestellingen met eigen busjes bij klanten thuis.

Jumbo kondigde in augustus vorig jaar zijn voornemen om thuis te bezorgen aan en startte in november een pilot in Utrecht. Klanten moesten daarbij zes euro aan bezorgkosten betalen. Begin dit jaar liet het Veghelse concern weten de thuisbezorging door de franchisenemers te willen laten doen. Jumbo hoopt zijn online aandeel dit jaar te vergroten tot tussen de één en twee procent.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!