'Geen koper voor Hans Anders'

De potentiële kopers van brillenwinkelketen Hans Anders zijn afgehaakt. Zij vonden de prijs die de eigenaren vroegen te hoog, melden bronnen tegenover Het Financieele Dagblad.

Investeringsmaatschappijen Alpha en Alpinvest, de eigenaren van de winkelketen, zouden meer dan driehonderd miljoen euro gevraagd hebben. Onder meer de Britse private-equityfirma 3i zou interesse hebben getoond.

Sinds november is gekeken naar de mogelijkheid om Hans Anders te verkopen, als een van de mogelijkheden om de internationale ambities te financieren. Verder werd onder meer een beursgang onderzocht, maar dat plan ketste al snel af.

De optiekketen wil de komende jaren vooral internationaal groeien. “Dan gaat het niet per se om het aantal landen waarin we actief zijn uit te breiden, maar te groeien in de landen waar we nu aanwezig zijn”, aldus algemeen directeur Remco Boerefijn. In totaal moeten er dit jaar in de vier landen waar de retailer actief is zo’n twintig winkels bijkomen.

Hans Anders maakte vorige week bekend in 2015 zijn beste boekjaar uit de geschiedenis te hebben gedraaid. De operationele winst steeg met veertig procent en de omzet met 8,5 procent, tot ruim 171 miljoen euro. De optiekketen heeft momenteel 390 winkels, waarvan 250 in Nederland. De overige zitten in België, Frankrijk en Zweden.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!