'Vooral Sun Capital profiteert van uitverkoop'

De finale leegverkoop van V&D gaat de eigenaren van de goederen weinig opleveren. Dat meldt RTL Z op basis van een mail van Gordon Brothers Europe, dat de liquitdatieverkoop regelt.

Een groot deel van de opbrengst gaat naar de uitbaters van shop-in-shops en leveranciers met een eigendomsvoorbehoud. Uit de mail van Gordon Brothers blijkt dat de leveranciers slechts de helft van de verkoopwaarde betaald krijgen en geen enkele zeggenschap hebben over de kortingen. In het slechtste geval krijgen de leveranciers zelfs helemaal niets.

Voor dinsdagmiddag moeten de leveranciers laten weten of zij onder die voorwaarden willen meedoen aan de uitverkoop. Wie dat niet wil, moet zijn spullen voor volgende week donderdag weghalen. Daarvoor moeten zij tweehonderd euro per vestiging betalen. Voor leveranciers die aan alle 62 filialen leverden, kost dat dus maximaal twaalfduizend euro.

Het overgrote deel van de opbrengst uit de voorraad die juridisch eigendom is van V&D, gaat naar oud-eigenaar Sun Capital. De leveranciers lieten eerder al weten miljoenen euro’s schade te willen verhalen op Sun en John van der Ent. De juridische gronden daarvoor worden nog onderzocht.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!